BIKAN
 
Resor med mervärde Upplevelser för alla

Upplev Europa på cykel
Allt från lätta turer till avancerad MTB cykling
Upplevelseresor - Start  

Reserapport från Cykling i Mosel augusti 2007

 
 

Skidresor

Nej nu får du lugna ner dig lite, min puls sticker iväg för mycket... Min vän Håkan pustar tungt i en brant uppförsbacke.

 

Vi befinner oss i en fantastisk omgivning, full av prunkande vinrankor och vacker natur. Vi trampar oss fram på stigar ovanför Bernkastel i tyska Mosel dalen.

 

Sommaren 2007 var vi nere i Moseldalen för att provcykla och förbereda för kommande resor.

 

En illustrerad reseberättelse från en cykeltur av Magnus Freden, Fredia Foto.

 

 Del 1 av 3   Gå till del 2   Gå till del 3

Vandringsresor
Cykelresor
Individuella
Reseberättelser
Vinresor
 

Nu får vi vila lite, säger Håkan då han slutligen kommer upp för den ”djävulusiska uppförsbacken”.

 

Innan vi gav oss iväg hade vi laddat med en ordentlig frukost hemma hos Claudia på vingården.

 

Första dagens cykeltur tar oss på en rejäl tur från vårt ”basläger” i Piesport via Bernkastel bort till Zeltingen-Rachting och tillbaka igen på andra sidan floden.

 Under turen får vi tips om mera fina stigar bort mot Traben-Trarbach, vilka vi hittar på kartan och ritar in för vidare utforskning...

 

 

 

 

Lunch i Bernkastel efter inköp av kartor och allmän informationsinsamling. En fantastiskt fin gammal stad, väl värd längre tid än vad vi han med denna första dag.

 

Höjdskillnaden är runt 300 fallhöjdsmeter och ett par vändor upp och ned för dessa snirklande stigar gör att man får ordentlig puls!

Vi tar fram kex och russin ur vår packning. Vi har rustat oss för att vara ute och cykla hela dagen, dels för egen träning, men också för att hinna reka så många stigar som möjligt, för att kunna göra så goda förberedelser som möjligt inför ett kommande ”träningsläger” med gänget i dessa omgivningar.

Vi kliver av cyklarna och njuter en stund av den fantastiska utsikten. Långt där nere, likt en blå-skimrande orm slingrar sig floden Mosel. Den som säger att det är platt att cykla i Tyskland har inte varit i närheten av Mosel dalen. Här slingrar sig stigar upp och ned på flodbankens branta sidor.

 

 

Detta var del 1.

Gå till del 2   Gå till del 3