BIKAN
 
Resor med mervärde Upplevelser för alla

Upplev Europa på cykel
Allt från lätta turer till avancerad MTB cykling
Upplevelseresor - Start  

Reserapport från Cykling i Schladming, oktober 2009

 
 

Skidresor

Sommaren 2009 var vi Schladming på en resa genom Europa. Under besöket passade återigen vi på att cykla i den underbart vackra Untertal. Det var flera år sedan sist.

 

En illustrerad reseberättelse från en cykeltur av Håkan Landberg.

 

Läs mer om cykling i Schladming, klicka här!

 

 

 

Del 1 av 2

 

Vandringsresor
Cykelresor
Individuella
Reseberättelser
Vinresor
 
 
Denna gång ville vi testa liften. Det funkade alldeles utmärkt att hänga cykeln på utsidan. Sedan var det bara att luta sig tillbaka och låta sig hissas upp på berget.

Liften gick lite för högt för vår planerade tur så vi fick börja med att rulla ner några hundra meter. Sedan började en omväxlande tur med fantastiska och varierande utsikter över dalarna och bergen.

Efter en stund var vi ovanför huset där vi bodde och varifrån vi hade startat turen med en härlig utförslöpa ned till staden och liftstationen någon timme tidigare. Där satt vi på en bänk och tittade ner på Michlbauer där vi ofta och gärna bor (vänstra huset) och huset där vi bodde denna gång (högra huset).

Stärkta av lite vätska rullade vi på och kom så småningom ned i botten på dalen. Där började en långsam stigning som skulle vara resten av dagen, kändes det som.

Det sköna med den här turen är att den faktiskt är lite kuperad trotts att dalen går uppåt. Det blir sällan blir brantare än att man kan hålla ett lagom och inte allt för ansträngande tempo och bitvis kan man vila i långsam nedförsbacke - även på väg upp.

  Efter en bra stunds trampande var det dags för lunch i solen, innan vi fortsatte uppåt.

Detta var del 1.

Gå till del 2