BIKAN
 
Resor med mervärde Upplevelser för alla

Upplev Europa till fots
Allt från lätta turer till mer ansträngande äventyr
Upplevelseresor - Start  
 

Cykelvecka Slovenska pärlor

 

bohinj_malaProgram

Denna tur är en av de vackraste, ett måste för fotografer och de som gillar bergslandskap men inte vill anstränga sig så mycket för att få se det. Detta är inte en mountainbike tour. Den är lämplig för cyklister med genomsnittlig kondition. Den har ett pass på 750 m stigning men man har hela dagen att göra det på en lugn väg och det går också att beställa skjuts upp.

8 dagar från april till oktober, valfri startdag.
 

Turens höjdpunkter:
• Bo på ett hotell med utsökt
   mat och fantastisk utsikt
• Ring på "Önskeklockan"
   på klostret på ön
• Unna dig en berömd
   gräddbakelse
• Promenera längs dånande
   forsar i Vintgar Gorge
• Cykla över vackra fjällängar
• Ta ett dopp i det kristallklara vattnet i Bohinj sjön

Tillbaka

 

Skidresor

Vandringsresor
Cykelresor
Resmål
Reseberättelser
Vinresor
 
 
 
 
 
 
 
 
Policy & resevilkor
 
Dag 1

Resdag

 
 

Ni hämtas vid flygplatsen och körs till hotellet vid Bledsjön.

Bled är en världsberömd stad vid stranden av en vacker alpsjö och en av Sloveniens mest populära turistattraktioner. Besök klostret på ön och förundras över det utsmyckade gyllene altaret, ring på kyrkklockan och önska - kan det bli verklighet. Slottet på en klippa högt över sjön är också väl värt ett besök, liksom kaféerna med sina berömda bakelser.
 

20.00 Middag på hotellet
 

Hotellet är känt för sin goda mat och fina vinkällare.

Dag 2

Bled - Ribcev Laz (Bohinj)   20 km + ev avstickare 10 km

08.00 Frukost
09.00

 

Från högplatån vid Pokljuka (12 km) kan du förundras över utsikten när du glider ner i det angränsande Bohinj dalen, juvelen i hjärtat av Triglav National Park, tills den når den fantastiska Bohinj sjön.

ca 13.00 Lunch
 

Cykla runt sjön till Savica vattenfall, och sedan ta linbanan upp till Vogel för en spektakulär utsikt över vidsträckt alplandskap.

19.30 Middag
Dag 3

Ribcev Laz - Skofja Loka   57 km

08.00 Frukost
09.00 När du lämnar Bohinj möter du snart turens största utmaning, 750 m stigning (på bra väg) upp till Jelovica högplatå. Från toppen faller leden sedan ned i Selska Dolina dalen som leder till de grönskande kullarna vid Skofja Loka.

Känns stigningen övermäktig kan man beställa skjuts upp. Denna måste då beställas senast två dagar innan, dvs vid ankomst.

ca 13.00 Lunch
 

Rutten tar dig genom ett antal historiska små byar tills du slutligen kommer till den underbara staden Skofja Loka, en av de äldsta städerna i Slovenien, där du kan besöka slottet på kullen.

19.30 Middag
Dag 4

Skofja Loka - Preddvor   33 km

08.00 Frukost
09.00 När du lämnar Skofja Loka cyklar du över stora Sora slätten med de majestätiska topparna i Kamnik-Savinja Alpernas som bakgrund. Turen tar dig förbi Kranj, Slovenien fjärde största stad med en del intressanta gotiska arkitektur.
ca 13.00 Lunch
 

När du fortsätter nordost du kommer att stöta Brdo slott, känd som Sloveniens mest eleganta presidentpalats. Dagen avslutas i Preddvor där ditt Hotellet ligger nära en liten sjö.

19.30 Middag
Dag 5

Preddvor - Begunje   42 km

08.00 Frukost
09.00 En tur genom historien.  Din färdväg kommer också att ta dig genom den fascinerande lilla byn Kropa där du hittar ett järnmuseum tillägnat historien om stadens smidestraditioner. Du kan även lära dig att göra din egen spik och lägga till den nuvarande samling av över 100 typer, eller ta med dig den hem.
ca 13.00 Lunch
 

Denna väg tar dig längs kanten av Kamnik-Savinja Alperna till Radovljica med sin vackert bevarade gamla stad och ett intressant biodlingsmuseum.

19.30 Middag
Dag 6

Begunje - Kranjska Gora   44 km

 
08.00 Frukost
09.00 Turen fortsätter längs kanten av Kamnik-Savinja Alps till den historiska byn Begunje.
ca 13.00 Lunch
 

Medan solen lyser på bergen tar dig din rutt med på en cykelled som går mellan Julian Alps och Karawankebergen till Kranjska Gora, en populär alpin stad känd för sina skidorter, men också en utmärkt bas för många sommaraktiviteter.

19.30 Middag
Dag 7

Kranjska Gora - Bled   40 km

 
08.00 Frukost
09.00 din sista dag beger du dig tillbaka till hjärtat av Triglav National Park. Rutten tar dig längs Sava Dolinka floden och in i Krma dalen.
ca 13.00 Lunch
 

Du kan äta lunch i fjällstugan vid foten av Triglav, den mäktigaste berget i de Juliska alperna. Härifrån går sedan leda genom Radovna dalen mellan Pokljuka och Mežakla platåerna till dånande forsar i den 1.6 km långa Vintgar Gorge.

Dagen avslutas på hotellet med vidunderlig utsikt över sjön vid Bled. Där kan ni njuta hotellets spaanläggning, goda lokala mat och viner. Vi rekommenderar varmt att äta 4-rätters med middag tillhörande vinpaket.

19.30 Middag
Dag 8

Hemresedag

 
07.00 Frukost
 

Normalt har man lite tid att titta mer på Bled under förmiddagen, se dag 1.

Transfer till flygplatsen i lagom tid innan avfärd.

 

Tillbaka

 

Grönmarkerade måltider ingår i resans pris, middagar dock bara om ni beställt halvpension (vilket vi rekommenderar).
Lunch äter man på små trevliga restauranger längs vägen.
All dryck betalas av resenärerna själva.