BIKAN
 
Resor med mervärde Upplevelser för alla

Upplev Europa på cykel
Allt från lätta turer till mer ansträngande äventyr
Upplevelseresor - Start  
 

Cykelvecka Katalonien - från bergen till havet

 

Program

En naturskön cykeltur med kulturella inslag från Pyrenerna till Costa Brava. En tur från bergen ned till kusten som avslutas i Salvador Dalís Figueres.

Turen bjuder på ett variationsrikt landskap, från den historiska staden Camprodon uppe i bergen till Medelhavets stränder. Du cyklar genom skogsområden och över slättområdet för att via sankmarkerna nå ner till havets härliga stränder. Arkitekturen längs floden Ter som du delvis följer är intressant med gamla industriorter, broar, dammar, slussar, kanaler, väderkvarnar, mm. Du kommer också att besöka Girona med sitt gamla centrum. 

Medelsvår tur, viss cykelerfarenhet krävs. Vi rekommenderar turen för barn som är 14 år eller äldre. Vi kan även erbjuda turen i kortare och enklare varianter med eller utan extra dagar på stranden.

Terrängen består till ca 40% bra grusväg (cykelbana eller mycket bra väg) och 60% mindre vägar (i huvudsak asfalt).

Tillbaka

 

Skidresor

Vandringsresor
Cykelresor
Resmål
Reseberättelser
Vinresor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Policy & resevilkor
Kontakta oss med e-mail
 
Dag 1

Resdag

 
 

Ni hämtas på flygplatsen och körs till hotellet i Llanars i Pyrenéerna där ni kommer att stanna den första natten. Vår lokala representant håller ett informationsmöte där du dels får din cykel som är speciellt utrustade för dig, dels introduceras till all dokumentation och andra saker du behöver för din cykeltur. Mötet hålls på Engelska (eller Spanska). All information/dokumentation finns tillgänglig på spanska, engelska, franska, tyska och portugisiska. Du väljer språk vid bokning.

Passa på att ta en promenad i den fina stenhusbyn innan dagen är slut.

Dag 2

Llanars – Olot    37km

  Till vulkanerna - 1

På morgonen kommer du att cykla i svagt utförslut på GIV 5264, den lokala vägen till Sant Joan de les Abadesses. I Sant Joan, kan du välja att besöka en av de äldre klostren i Katalonien. Sedan är det dags att ta sig upp för kullen Capsacosta (1020 m). Det är turens högsta punkt och tuffaste uppförsbacke.

Sedan bär det utför längs asfalterad väg till Olot. Vägen ringlar genom skog och mellan gamla vulkaner. Innan middagen finns det tid att besöka Olot.

Dag 3

Olot – Girona   Avstånd: 59km

09.00

"El Carrilet" (Den smalspåriga järnvägen) - 2

Vägen från Olot till Girona går på den gamla järnvägsbanken Greenway. Du cyklar i den vackra dalen La Vall d'en Bas, känd som "katalanska Schweiz", med sin fantastiska natur och typiska byar som Sant Privat d'en Bas och Hosta d'en Bas. Efter "Coll d'en Bas" (620 möh) kommer du att följa floddalen Burgent till La Cellera, där den ansluter till floden Ter, som sedan fortsätter till Girona med sitt gamla centrum, de viktiga judiska kvarteren och sin historiska stadskärna. Du bor mitt i den gamla delen av Girona. Passa på att promenera i gamla staden och ned till floden.

För den som är intresserad av lokal mat i gastronomisk tappning kan vi (mot tillägg) förboka en middagsupplevelse på restaurang Divinum. Ett flertal rätter med anpassad vinmeny.

Tripadviser: ”En middag i världsklass, med fantastiska viner och oklanderlig service!”

Dag 4

Girona - Sant Feliu de Guíxols      40 km

09.00 Costa Brava och Medelhavet - 3

 

 

 

 

 

Rutten fortsätter längs den gamla järnvägen "El Carrilet" ned till kusten. Det betyder 40 km på en gammal järnvägsbank endast för fotgängare och cyklister.

Du kommer att nå Sant Feliu, med dess underbara hamn. Boende vid havet, på den intressanta stranden Sant Pol.

Dag 5

Sant Feliu de Guíxols - Calella de Palafrugell     32km

09.00 Kusten - 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna dag, går färden längs kusten till Calella efter Palamós bukten. Du kan besöka de viktigaste byarna i området, Platja d'Aro och Palamós, med sin intressanta fiskehamn och utsökt fisk till lunch.

Flera möjligheter till bad längs vägen och när ni kommer fram. Boende i den gamla fiskebyn Calella de Palafrugell, en riktig pärla som fortfarande har kvar sin ursprungliga charm.

Dag 6

Calella de Palafrugell - L'Estartit     39km

09.00 Medeltida byar - 5

I dag cyklar ni i inlandet av Costa Brava. Mitt bland grödor och bondgårdar, kommer du att upptäcka fantastiska medeltida byar. Först kommer du att passera genom Pals varifrån du har en vid vy över Pyrenéerna och Costa Brava. Efter Pals, fortsätter du att Peratallada som anses vara en av de vackraste medeltida byarna i Katalonien.

Sedan fortsätter du genom ett varierat landskap ned till hotellet i L'Estartit.

Under dagen kan du passa på att göra ett besök på den ekologiska vingården ”Mas Oller Winery”. Vi kan förboka besök och provning år dig.
Se http://www.masoller.es/lang-en/pag/el-celler/

Dag 7 L'Estartit - Figueres   Avstånd: 54km  
09.00 I Dalís fotspår - 6

 

 

 

 

 

Sjunde cykeldagen tar dig till Figueres. Längs Costa Brava-kusten passerar du genom Aiguamolls de l'Empordà (Empordà Träsket). Naturskyddsområdet Aiguamolls del Empordà är ett av de mest kända och symbolen för Katalonien kust. Vägen passerar också några vingårdar. Genom Castello d'Empuries, huvudstad i regionen under medeltiden, leder vägen vidare till Figueres. Promenera i den historiska stadskärnan och missa inte att besöka Dalís teatermuseum, det största surrealistiska objektet i världen.

Dag 8

Hemresedag

 
 

Beroende på när du reser, eller om du väljer att stanna en extra natt, kan du cykla en rundtur på temat olivolja och vin - 7.  Figueres - Alt Empordà – Figueres   40 km

Nu cyklar ni i vin och olivoljeregionen Empordà. Från Figueres går turen genom skogar, vingårdar, olivlundar och odlingsmark norrut där du kan njuta av i början av Pyrenéerna.  Vi rekommenderar dig att på n¨gon av de fina små vingårdarna och prova Emporda vin. På väg tillbaka till Figueres kommer du korsar Vilabertran, där du hittar romanska lämningar "Canonica de Vilabertran". Därifrån går turen till Peralada på stigar som lätjesamt går mellan fälten. I Peralada kan du gå en promenad i gamla centrum och besöka Peralada slott, innan du återvänder till Figueres.

Om ni inte beställt transfer (tillägg) tar ni tåget till flygplatsen.

 

Tillbaka

 

Välutrustad 21-27 växlad turistcykel ingår som standard, elcykel kan beställas som tillägg.

Transfer från Figueres till flygplatsen i Barcelona eller Girona kan beställas som tillägg.

Lunch äter man på små trevliga restauranger längs vägen.
Byarna ni bor i erbjuder många trevliga middagsrestauranger som de flesta väljer att utforska på egen hand. För den som önskar kan vi erbjuda halvpension som tillägg.

Vill man njuta lite extra av närheten till havet kan rum med havsutsikt beställas som tillägg i Calella och L'Estartit.